Diagnostisch onderzoek

Bij Praktijk April vinden we het belangrijk om te werken vanuit een persoonlijke en betrokken benadering. Hierbij staat de behoefte van het kind of de tiener centraal en werk ik samen met ouders en andere betrokkenen. Diagnostisch onderzoek vindt plaats in een veilige en vertrouwde omgeving waarin jouw kind zich op zijn of haar gemak voelt.

Het aanbod bestaat uit diagnostisch onderzoek en behandeling. Daarbij gaat het één niet zonder het ander. Echter het diagnostische onderzoek kan uit verschillende onderzoeken en trajecten bestaan. Afhankelijk van de problematiek en de hulpvraag.

Diagnostisch

onderzoek

Bij Praktijk April bied ik diagnostisch onderzoek aan om een beter beeld te krijgen van de problematiek waarmee jouw kind of tiener kampt. Hierbij kunnen we onder andere onderzoek doen naar intelligentie, leerproblemen en ontwikkelingsproblemen zoals ADHD en autisme. Mijn werkwijze is erop gericht om een compleet en gedetailleerd beeld te krijgen van de hulpvraag van jouw kind, zodat ik de best mogelijke behandeling of advies kan bieden. 

We kijken naar wat er speelt, we brengen klachten in kaart en meten bijvoorbeeld de intelligentie. Hierbij wordt ook gekeken naar mogelijke ontwikkeling stoornissen.

Onze

werkwijze

Na het invullen van het contactformulier of het versturen van een mail zal er binnen een week contact worden opgenomen voor een telefonische kennismaking. Na de kennismaking zal ik een onderzoeksvoorstel op maat maken. Het voorstel is afhankelijk van de onderzoeksvragen en wat hiervoor nodig is. Hierbij kan gedacht worden aan: ‘’Is er sprake van autisme bij mijn kind?’’ of ‘’Wat is het intelligentienivau van mijn zoon of dochter?’’. 

Vervolgens wordt er een intakegesprek gepland met het kind en de ouder(s). 

Tijdens de intake bespreken we de hulpvragen en zal ik de werkwijze van het onderzoek uitleggen. Vervolgens plannen we de testdag of testdagen. Na afronding van het onderzoek zal er binnen twee weken een rapportage worden verstuurd en plannen we een nabespreking. Indien gewenst kan er bij vragen achteraf altijd contact worden opgenomen. 

 

Belangrijke informatie

Praktijk April

Tarieven

Intelligentie onderzoek: €490

Breed psychologisch onderzoek: vanaf €890

Afspraken

Alle diagnostische onderzoeken bestaan uit de volgende onderdelen: Intake, testdag of testdagen, rapportage, nabespreking, nazorg.

Na de kennismaking wordt er een inschatting gemaakt hoeveel sessies het onderzoek ongeveer zal duren en zal er een voorstel op maat worden gedaan, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn. Afspraken worden in overleg gepland. De kosten worden maandelijks via een factuur in rekening gebracht. Een losse sessie zal achteraf worden gefactureerd. 

Voor diagnostisch onderzoek zal er na de intake een factuur voor het onderzoekstraject worden verstuurd. Betalen in termijnen is in overleg mogelijk.

Afzeggen: Lukt het niet om op de geplande afspraak te komen? Kan altijd gebeuren, laat mij dit zo snel mogelijk maar het liefst uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Voor afspraken die korter dan 24 uur worden afgezegd, wordt er een factuur van 50 euro in rekening gebracht. 

Ik streef ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van wetenschappelijk onderzochte en
effectief gebleken behandelmethoden.
Samen werken we aan het verbeteren van de mentale gezondheid en ontwikkeling van jouw kind of tiener.

Vergoeding

De onderzoeks- en behandeltrajecten worden helaas niet standaard door de gemeente of zorgverzekeraar vergoed. Voor mogelijkheden over vergoeding kun je altijd contact opnemen

Aangesloten bij

AGB-code:
Praktijk April: 94067383 | Rowena Codrington: 94102877

Vakgroepen:

Contact

Praktijk April
Spoordreef 26
1315GP Almere