Over mij

Rowena Codrington, kind- en jeugd psycholoog en oprichter van Praktijk April 

Mijn naam is 

Rowena Codrington

Ik ben de kind- en jeugdpsycholoog achter Praktijk April.

Al van jongs af aan wilde ik psychologie studeren. Ik wilde begrijpen hoe het zit, waarom mensen bepaalde keuzes maken. Tijdens mijn studie psychologie aan het VU deed ik vrijwilligerswerk bij de kindertelefoon. Mijn passie om kinderen en jongeren te helpen werd geboren. Met mijn Surinaams-Nederlandse achtergrond sta ik altijd open voor verbinding en ben ik nieuwsgierig naar andere achtergronden en culturen.

Inter culturele

Achtergrond

Tijdens het starten van mijn loopbaan als gezinsmanager bij Jeugdbescherming heb ik veel ervaring opgedaan binnen de jeugdzorg. Hierbij heb ik gemerkt dat het hebben van een interculturele achtergrond een grote meerwaarde kan bieden bij het werken met kinderen en jongeren. Deze ervaringen hebben mij doen besluiten om mijn eigen praktijk te starten, waarbij ik mij richt op het bieden van passende zorg aan kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen. 

Mijn

Missie

Via verschillende organisaties heb ik als psycholoog al jaren ervaring op kunnen doen met kinderen en jongeren met een interculturele achtergrond. 

Aangezien ik zelf ook die interculturele achtergrond heb, voelt de cirkel nu weer rond. Ik zie het als mijn missie om kinderen en jongeren te helpen bij het verbeteren van hun mentale gezondheid en hun ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om hierbij maatwerk te leveren en samen te werken met ouders en andere betrokkenen om tot de best mogelijke behandeling te komen.

 

Het is belangrijk

om een therapeut te vinden die goed bij je past.

Bij Praktijk April ben je van harte welkom voor diagnostiek en behandeling van diverse psychologische problemen. Samen werken we aan een positieve toekomst voor jouw kind of tiener.

Contact

Praktijk April
Spoordreef 26
1315GP Almere