Psychologische behandeling

Bij Praktijk April vinden we het belangrijk om te werken vanuit een persoonlijke en betrokken benadering. Hierbij staat de behoefte van het kind of de tiener centraal en werk ik samen met ouders en andere betrokkenen. We streven ernaar om de psychologische behandeling aan te bieden in een veilige en vertrouwde omgeving, zodat jouw kind zich op zijn of haar gemak voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Naast een diagnose is het ook mogelijk om een behandeltraject te starten. Op basis van de diagnose kijken we samen welke behandeling er nodig is. Ik bied behandelingen op maat voor verschillende hulpvragen. Zo kun je bij mij terecht voor behandeling van angstklachten, zoals sociale angstklachten en paniekklachten, depressieve klachten, traumagerelateerde problematiek, negatief zelfbeeld en ontwikkelingsproblematiek.

Cognitieve

gedragstherapie

Behandelingen zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, een bewezen effectieve behandelmethodeik. Er wordt gekeken naar de wisselwerking tussen gedachten, welke gevoelens horen daarbij en het gedrag dat daar uit voort komt. Cognitieve gedragstherapie gebruikt het G- schema om te achterhalen waar bepaald gedrag vandaan komt. De G’s zijn als volgt > Gebeurtenis  >  Gedachten  >  Gevoelens  >  Gedrag  >  Gevolg 

We onderzoeken of de gedachten kloppend zijn en proberen negatieve gedachten uit te dagen en om te buigen naar meer helpende gedachten.

Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering, psycho-educatie, speltherapie en EMDR.

Mijn behandeling bestaat uit gesprekken, maar kan ook bestaan uit verschillende gedragsexperimenten, waarbij we echt ‘in het veld’ (bijvoorbeeld op straat) bepaalde oefeningen doen en praktisch aan de slag gaan. 

 

Onze

werkwijze

Na het invullen van het contactformulier of het versturen van een mail zal er binnen een week contact worden opgenomen voor een telefonische kennismaking

Als de hulpvraag passend is, wordt er een intakegesprek gepland met het kind en de ouder(s). Tijdens het intakegesprek bespreken we de hulpvraag en stellen we de behandeldoelen op. Hierop wordt een behandelplan opgesteld, waarin de doelen, het aantal sessies en de duur zullen worden beschreven. Bij akkoord worden er vervolgafspraken ingepland en zal het traject starten. 

Wanneer de doelen zijn behaald, wordt het traject geëvalueerd. We bekijken of het prettig is om eventueel een ‘nazorg’ afspraak te plannen. Hierna wordt het traject afgesloten.  

Belangrijke informatie

Praktijk April

Tarieven

Een sessie duurt doorgaans 60 minuten. 
Los consult: €95 per sessie
Reeks van 10 sessies: €890

Afspraken

Na de kennismaking wordt er een inschatting gemaakt hoeveel sessies het traject ongeveer zal duren en zal er een voorstel op maat worden gedaan, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn. Afspraken worden in overleg gepland. De kosten worden maandelijks via een factuur in rekening gebracht. Een losse sessie zal achteraf worden gefactureerd.

Afzeggen: Lukt het niet om op de geplande afspraak te komen? Kan altijd gebeuren, laat mij dit zo snel mogelijk maar het liefst uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Voor afspraken die korter dan 24 uur worden afgezegd, wordt er een factuur van 50 euro in rekening gebracht. 

 

Ik streef ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van wetenschappelijk onderzochte en
effectief gebleken behandelmethoden.
Samen werken we aan het verbeteren van de mentale gezondheid en ontwikkeling van jouw kind of tiener.

Vergoeding

De onderzoeks- en behandeltrajecten worden helaas niet standaard door de gemeente of zorgverzekeraar vergoed. Voor mogelijkheden over vergoeding kun je altijd contact opnemen

Aangesloten bij

AGB-code:
Praktijk April: 94067383 | Rowena Codrington: 94102877

Vakgroepen:

Contact

Praktijk April
Spoordreef 26
1315GP Almere